zondag, 26 juni 2022
Het laatste nieuws op Socinet

Corona kost toerismesector in 2021 wereldwijd 2 biljoen dollar


Corona kost toerismesector in 2021 wereldwijd 2 biljoen dollar

 De toerismesector loopt dit jaar wereldwijd 2 biljoen dollar (1,77 biljoen euro) aan inkomsten mis door de coronapandemie. Dat bedrag aan gederfde inkomsten is vergelijkbaar met het verlies in 2020, zegt de toerismeorganisatie van de Verenigde Naties UNWTO maandag.

Het herstel van de mondiale toerismesector in 2021 verloopt “fragiel” zegt de in Madrid gevestigde UNWTO. De sombere voorspelling komt nu veel landen in Europa worstelen met een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen en vlak nadat de nieuwe, potentieel besmettelijker omicronvariant van het coronavirus is opgedoken.

Voor 2022 lijken de vooruitzichten opnieuw niet erg hoopvol. UNWTO-topman Zurab Pololikashvili verzoekt landen in de hele wereld om hun coronaprotocollen en -maatregelen op elkaar af te stemmen. Toeristen zijn nu vaak “in de war” en “weten niet hoe ze moeten reizen”, zegt Pololikashvili maandag.

Tijdens het Europese zomerseizoen werd er dit jaar weer een stuk meer gereisd op het noordelijk halfrond, maar het hersteltempo lag anders in andere delen van de wereld “als gevolg van verschillen in reisbeperkingen, vaccinatiegraden en het vertrouwen van reizigers”, aldus de UNWTO.

Volgens de VN-organisatie houden 46 landen, goed voor 21 procent van alle bestemmingen wereldwijd, hun grenzen volledig gesloten voor toeristen. Nog eens 55 landen houden hun grenzen deels dicht voor buitenlandse bezoekers.

Slechts vier landen in de wereld hebben werkelijk alle aan het coronavirus gerelateerde beperkingen opgeheven: Colombia, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek en Mexico. Welke nieuwe maatregelen zullen volgen met de opmars van de omicronvariant is nog onduidelijk.

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.